PF 2019

Tak dlouho přemýšlím nad letošním PFkem, až je tady svátek Tří králů…

Čekala jsem na inspiraci, na mimořádný nápad… A nakonec to jediné, co mi v tuto chvíli jako přání do nového roku 2019 dává smysl, je prostá myšlenka: ať vás baví každý den! I třeba ten úplně všední a obyčejný, kdy se vlastně ani nic moc nestane…

Protože od toho jsme tady. Abychom si užívali každý den. „Žij tak, aby každý den byl pro tebe sváteční.“  Věta paní učitelky Aleny Vesecké, kterou mám v paměti už od 4. třídy. Tehdy nám ji říkala jako naše třídní učitelka 4. A. Doufám, že už rozumím konečně tomu, co tím tehdy tahle báječná paní učitelka myslela…

 

Když totiž někdy nechám vše plynout a jen tak jsem, všechno (tedy většinou skoro všechno!) jde najednou mnohem lépe. Napadá mě k tomu několik kroků, které určitě stojí za připomenutí:

  1. Všechno, co se děje, má nějaký smysl. (A ano, většinou se to ukáže až zpětně, mnohem později).
  2. Všechny události jsou životní lekce. A z nich skládejme mozajku zkušeností..
  3. Vrásky jsou cesty na mapě života.
  4. Když se člověk nebrání tomu, co přichází, život sám vede (a každého jistě dovede) tam, kam má.
  5. Život je TEĎ. Minulosti už není a budoucnost teprve bude. Realita se děje právě teď. Máte právě teď nějaký problém, nebo máte pouze STRACH z toho, co se bude dít, až ten problém (možná/někdy) nastane?
  6. Je dobré občas se zastavit a uvědomit si, jaké bohatství mám(e) všude kolem sebe. A radovat se z toho.
  7. Radost je vnitřní pocit. A stav mysli.

Hoďme starosti za hlavu a radujme se tak, jak je to příznačné pro právě končící vánoční čas. A radost ať nás provází celým rokem 2019 – nejlíp každý den…!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *